2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány: odébb még az ároktemetés

A miniszterelnök szerint még várat magára a bal- és a jobboldal közötti történelmi kiegyezés, a demokratikus kompromisszum pillanata.
2008. május 27. kedd 12:33 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc Magyarország tiszteletbeli konzuljai előtt kedden Budapesten a kiegyezés fundamentumaként említette, hogy a két oldalnak el kell fogadnia a másik történelmi, politikai és erkölcsi legitimitását.

Úgy fogalmazott, benne nincs indulat politikai ellenfeleivel szemben. Mint mondta, politikai szövetségeseihez sem a szeretet érzésével viszonyul elsősorban, hanem nagyon pragmatiusan, az együttműködés lehetőségét keresve.

A miniszterelnök úgy látja, Magyarországon ma politikai küzdelem helyett időnként ádáz politikai harc folyik.

A vereség nem a világvégét jelenti, ahogy a győzelem sem jelent mindenre felhatalmazást. Aki ma többségben van, holnap kisebbségben lesz - közölte a kormányfő.

Mint mondta, egy demokratikus politikus életében csak egy dolog lehet biztos: hogy a győzelmet mindig bukás követi, előbb vagy utóbb. Csak annak szabad győznie, aki tud veszíteni is - hangoztatta, hozzátéve: úgy látja, Magyarországon van, akinek ebben még tanulnia kell.

Gyurcsány Ferenc az elkövetkező két év kormányzati elképzeléseiről szólva azt mondta: ma már nem az egyensúly megteremtése, hanem a növekedés a kérdés.

Álláspontja szerint olyan megoldást kell találni, hogy a szociális biztonság kialakult szintjének megőrzése mellett a növekedésből származó erőforrásokat elsősorban az ország versenyképességének, társadalmi, gazdasági megerősítésére fordítsák.

Közölte, a ciklus második két éve politikájának a központjába a munkahelyteremtést, a munkára ösztönzést állítják. A kormányfő szerint a beruházásra, befektetésre, munkavégzésre irányuló szabályokat újra kell gondolni.

Ehhez pedig az adó- és járulékrendszer átalakítására, a szociális segélyezési rendszer jó néhány elemének újragondolására, az oktatás és a szakképzési rendszer megújításának folytatására van szükség - hangoztatta a miniszterelnök.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását