2024. április 25. - Márk

Gyurcsány elégedett a fejlesztésekkel

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) első évében, 2007-ben mintegy 100 milliárd forint támogatásból 240 milliárd forint értékű beruházás valósult meg - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden Budapesten újságíróknak.
2008. május 27. kedd 18:04 - Hírextra
A miniszterelnök hangsúlyozta: az ÚMFT első évében a támogatások mintegy 90 százalékát kis- és közepes vállalatok kapták, illetve a támogatások közel 70 százaléka a termelést segítette elő.

Nem kereskedelembe, nem szolgáltatásba, hanem az alapvető ipari beruházások megújításába kerültek a támogatások, például a járműiparba - mondta Gyurcsány Ferenc.

A kormányfő nyilatkozatában kiemelte, hogy idén jelentősen egyszerűsödtek az ÚMFT pályázatai, akár egy-két héten belül döntés születhet a benyújtott pályázatokról.

Gyurcsány Ferenc megemlítette: látogatásának tapasztalatai szerint Budapesten meg kell küzdeni a vállalkozásoknak a munkaerőért. Az országnak egyre inkább ez lesz a problémája - tette hozzá a miniszterelnök.

A kormányfő és a fejlesztési miniszter által felkeresett cég 100 millió forint állami támogatásban részesült az Új Magyarország Fejlesztési Tervből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását