2024. május 2. - Zsigmond

Folytatódik a barátnője megölésével vádolt börtönőr pere

Szakértők meghallgatásával folytatódik kedden a Csongrád Megyei Bíróságon a barátnője megölésével vádolt szegedi börtönőr pere.
2008. május 27. kedd 08:58 - Hírextra

Az akkor még a Szegedi Fegyház és Börtönben körletfelügyelőként dolgozó, 28 éves férfi 2007. augusztus 6-án elment volt barátnőjéhez, akivel, kétéves kapcsolat után, egy hónappal korábban szakítottak. Mivel a férfi úgy vélte, a lány kapcsolatot létesített egy közös barátjukkal, egy 16 centiméteres pengéjű késsel harmincöt alkalommal megszúrta és megvágta a sértettet, aki a sérülésekbe belehalt.

Az előző tárgyaláson a börtönőr bűnösnek vallotta magát, s mint mondta, megbánta tettét, amelynek elkövetésére azonban nem emlékszik.

Az igazságügyi elmeorvos-szakértő akkor kifejtette: véleménye szerint a vádlott kiegyensúlyozatlan, rossz kudarctűrő képességű egyén, ugyanakkor nem elmebeteg, és kórós jellegű tudatzavara sincs, enyhe fokú korlátozottság, személyiségzavar azonban megfigyelhető. A szakértő szerint csak részben fogadható el, hogy a férfi nem emlékszik a bűncselekmény elkövetésére, elképzelhető, bizonyos emlékeket elfojt magában.

A keddi tárgyalásra azért kerül sor, mert Bene Zoltán ügyvéd, a vádlott védője új elmeorvos-szakértő kirendelését kérte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását