2024. május 5. - Györgyi

Férjhez ment a Berlini Falhoz

Berlini Falnak hívják egy svéd nő férjét, ám nem azért, mert egy férfi erre változtatta a magáét, hanem mert a Falhoz ment hozzá a hölgy. Házastársa akkor még jobb állapotban volt, délcegen állt: a frigy 1979-ben köttetett meg.
2008. május 27. kedd 12:47 - Hírextra
Mostanra az 54 éves nő vagy özvegynek tekinthető - elvégre a falat lebontották - vagy rokkantnyugdíjasnénak, mivel egy jókora faldarab azért megmaradt mutatóba.

A feleség hivatalos neve Eija-Riitta Berliner-Mauer, amelyből a családnév németül Berlini Falat jelent. (A nő lánykori neve nem ez volt.) Az asszony - elmondása szerint - első látásra belehabarodott a falba, még 7 évesen, amikor a tévében megpillantotta az építményt "újszülöttként"- 1961-ben. Fotókat kezdett gyűjteni hét évvel ifjabb imádottjáról és pénzt útiköltségre, hogy találkozhasson vele "élőben". Hatodik berlini útján kelt egybe a Fallal, a násznép maroknyi volt, de lelkesen gratuláló.

Hogy a nászéj miként zajlott - falazott-e valaki a párnak, mennyire lett az ara falas -, arra nem tért ki a Daily Telegraph című brit lap. Nászútra feltehetően Berlinben maradt a pár, de nemigen hálták el a nászt, a nej azóta is szűz, gyermeke nem született, még egy picinyke téglácska sem.

"A kínai nagy fal is vonzó, de túl kövér. Az én férjem szexisebb" - mondta Berlini Falné a lapnak.

Amikor 1989-ben a Falat lebontották, az emberiség zöme ünnepelt, a Fal felesége azonban teljesen odavolt.

"Borzasztó, amit tettek. Megcsonkították a férjem!" - emlékezik vissza "Frau Fal", aki soha többé nem látogatta meg házastársát.

Az orvosok - mert bizony megvizsgálták a hölgyet - úgy találták, hogy tárgyak iránti szexuális vonzalom a baja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását