2024. április 26. - Ervin

Munkát és biztonságot!

Május 20-én, kedden tárgyalta és fogadta el az Európai Parlament plenáris ülése Anne Van Lancker belga képviselő által a Lisszaboni Stratégiához benyújtott munkaügyi módosító javaslatokat. Harangozó Gábor szocialista európai parlamenti képviselő, a Region
2008. május 20. kedd 21:34 - Hírextra
"Bár a Lisszaboni stratégia a növekedésről és foglalkoztatásról általánosságban eredményesnek tűnik, Van Lancker képviselő asszonnyal, az előterjesztővel párhuzamban nekünk is hangsúlyoznunk kell a tényt, mely szerint a Lisszaboni stratégia hiábavalónak bizonyul a szociális befogadás területén."- emelte ki Harangozó Gábor.

A magyar képviselő szerint "a tényeket tekintve úgy tűnik, az Európai Unió polgárai nem élvezhetik ugyanazokat a jogokat a foglalkoztatási lehetőségek terén. Sőt, a társadalom egész rétegei maradnak ki a megújított Lisszaboni Stratégia sikereiből."

Harangozó Gábor hangsúlyozta, hogy az új munkahelyek teremtése alatt minőségi, hosszú távú foglalkoztatási lehetőséget kell értenünk, a mai állapotokkal ellentétesen. Véleménye szerint a javaslat újrastrukturálja a Lisszaboni stratégia a növekedésről és foglalkoztatásról című dokumentumot a növekedés, a munka és a felzárkóztatás alapján.

"Egy ilyen stratégia pozitív következményeit az EU minden állampolgárának elérhetővé kell tenni, munkát és növekedést teremtve, valóban hozzájárulva ezzel egy gazdaságilag és szociálisan is erősebb Unió megteremtéséhez."- összegzett a magyar képviselő.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását