2024. április 28. - Valéria

Bulvárbúvárok és a ráfizetés

Ausztrália meg akarja fizettetni két külföldi búvár mentési költségeit a megmentettekkel, mert - híresztelések szerint - eladták történetüket igen jó pénzért egy brit bulvárlapnak.
2008. május 26. hétfő 13:08 - Hírextra
A vevő a Sunday Mirror, amely állítólag 1 millió amerikai dollárt - 160 millió forintot - fizet a 38 és 40 éves búvároknak, akiket cápaveszélyes vízből mentettek ki nagyszabású akcióval, hét helikopter, három repülőgép és hat csónak közreműködésével.

"Ha hasznot akarnak húzni történetükből, akkor méltányos, ha megfizetik mentésük költségeinek legalább egy részét" - mondta hétfőn Anna Bligh, Queensland állam miniszterelnöke.

A búvárduó sajtófőnöke - mert közben az is lett nekik - ugyanakkor közölte, hogy a két férfi biztosítása fedezi a mentés kiadásait.

A könnyűbúvárok amúgy egy álló éjszakán át kényszerültek lebegni a Korall-tenger cápaveszélyes vizén Ausztrália Nagy-korallzátonya fölött, mert nem találtak vissza a hajóhoz, amely kiszállította őket merülésük helyszínére. Miután a megbeszélt időre nem tértek vissza a hajóhoz, azonnal megindult a keresésük, amely egész éjjel folyt infravörös éjjellátó készülékekkel. Végül szombaton a reggeli órákban látta meg az egyik gép legénysége az eltűnteket, mintegy 14 kilométerre attól a helytől, ahol az előző napon elkezdték merülésüket. Egy helikopter "felcsörlőzte" őket a fedélzetére, és Queensland állam legközelebbi kórházába szállította orvosi megfigyelésre. Már aznap délután távozhattak a townsville-i kórházból, mivel az orvosok semmilyen rendellenességet nem tapasztaltak állapotukban - közölte a helyi rendőrség.

Egy helyi illetékes szerint a középkorú búvároktatók gazdag tengeri tapasztalatuknak és nyugodt magatartásuknak köszönhetik, hogy baj nélkül átvészelték a cápaveszélyes vízben töltött éjszakát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását