2024. április 26. - Ervin

Jogos volt a fegyverhasználat

Az elsődleges vizsgálatok szerint jogosan használták fegyverüket azok a rendőrök, akik többször lábon lőttek egy férfit szombaton hajnalban az ajkai kapitányságon, miután egy ollóval rájuk támadt. A férfi utána kiugrott az ablakon és meghalt.
2008. május 26. hétfő 07:21 - Hírextra
A különös eset szombaton éjjel kezdődött: román vendégmunkások Olaszország felé utaztak, majd megálltak a 78-as főút melletti egyik csárdánál. Egyikük felmászott az épület tetejére, onnan téglákat, cserepeket dobált le. Ezért kihívták a helyiek a rendőröket és a tűzoltókat is. A férfi végül a rábeszélés hatására lemászott, és a rendőrök kórházba szállították.

A kivizsgálás után az ajkai rendőrkapitányságra vitték. Ott a férfi kiment a mosdóba. Miután kijött onnan, visszaszaladt az irodába, felkapott egy ollót, és azzal a rendőrökre támadt. Egyiküket a fején, társát pedig a nyakán szúrta meg. Ekkor segítségükre sietett kollégájuk, aki - az egyik sérülttel együtt - többször lábon lőtte a támadót. A férfi kitörte az ablakot és kiugrott az első emeletről. Betonra zuhant és azonnal meghalt.

Az egyik megszurkált rendőr súlyosan megsérült, őt az ajkai kórházban ápolják. Társa könnyebb sérülésekkel megúszta a támadást. Az elsődleges vizsgálatok szerint a rendőrök jogosan használták fegyverüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását