2024. április 29. - Péter

Gyászolnak a kaposvári tanárok

Gyászolnak a kaposvári pedagógusok, emiatt elmarad a csütörtökre tervezett városi pedagógusnapi ünnepség, amelynek évtizedes hagyománya van a somogyi megyeszékhelyen - közölte Kaposvár polgármestere hétfőn az MTI-vel.
2008. május 26. hétfő 17:50 - Hírextra
Az idén - konzultálva a városi óvodák, iskolák vezetőivel -úgy döntöttek, hogy elmarad az óvónőket, tanítókat és tanárokat köszöntő sportcsarnokbeli ünnepség - írta közleményében Szita Károly, azzal indokolva a döntést: tekintettel kell lenniük arra a tragikus eseményre, amely az elmúlt héten történt Kaposváron.

Mint arról az MTI is beszámolt, a város egyik középiskolájának tanulója - egy 17 éves nagyatádi diák - belehalt két osztálytársa brutális bántalmazásába.

A fiú holttestére egy tóban talált rá pénteken délután két osztálytársa. Egyikük, a diákot bántalmazó kaposvári fiú és a bűncselekmény másik résztvevője, egy marcali tanuló a hét végén a rendőrségen beismerő vallomást tett. Jelenleg mindketten előzetes letartóztatásban vannak.

Kaposvár polgármestere közölte: a történtek után a város pedagógusközössége és az önkormányzat egyaránt azon a véleményen van, hogy a gyász idején nem illendő az ünneplés.

Szita Károly az önkormányzat és a pedagógusok nevében részvétét fejezte ki a szülőknek, a hozzátartozóknak és a barátoknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását