2024. április 28. - Valéria

Még nem lesz demonstráció

A Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete addig nem szervez közúti demonstrációt, amíg van remény arra, hogy a kormányzati döntéshozókkal a fuvarozók helyzetének könnyítéséről folytatott tárgyalások eredményesek lesznek - közölte a NiT ügyvezet
2008. május 25. vasárnap 10:48 - Hírextra
Dittel Gábor elmondta, az ipartestület az idén már tárgyalt mások mellett Szili Katalin házelnökkel, az akkori megbeszélésen közeledtek ugyan az álláspontok, de azóta a fuvarozó vállalkozók helyzete csak tovább romlott. A következő tárgyalás május 28-án lesz.

Az országos rendőrfőkapitány azonnali hatállyal, indoklás nélkül visszavonta Csurka László rendőr ezredes, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójának vezetői megbízatását – tudatta az MTI-vel maga az érintett. A 23 éve rendőr Csurka László közöltt: tiszta a lelkiismerete, a törvényeket mindig kőkeményen betartotta. A felmentett rendőri vezetőnek más beosztást ajánlanak fel, szerdán kell döntenie, hogy elfogadja-e.

Egy hétvégi ház medencéjébe esett egy kétéves kislány Etyek-Bodpusztán. A mentők újraélesztették, stabilizálták az állapotát és kórházba szállították. Mire a mentők kiérkeztek, a kislányt, aki a medencét takaró fólia alá csúszott, kimentették a vízből. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Hat ember halt meg, több mint tíz pedig megsérült Kolumbiában földrengés következtében. A Richter-skála szerint 5,5-es erejű földrengés rázta meg a dél-amerikai ország középső részét, a Bogotát is magában foglaló térségben. A 40 másodperces rengés epicentruma Bogotától 54 kilométerre, több kilométerre a föld felszíne alatt volt. A földrengés következtében elektromos vezetékek szakadtak le és más, kisebb anyagi károk is keletkeztek.

Nem volt telitalálatos az ötöslottón. A négyesekre 661.460, a hármasokra 9.150, a kettesekre 790 forintot fizetnek. A nyerőszámok: 3, 11, 28, 43, 75. A Joker-szám: 441871. A 1 darab Jokerre 29.186.945 forintot fizetnek.

Sport:
A magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 3-2-re nyert az Európa-bajnokságra címvédőként készülő görög csapat ellen a Puskás Ferenc Stadionban. A hazai együttesben Dzsudzsák Balázs, Juhász Roland és Vadócz Krisztián volt eredményes. A holland Erwin Koeman győzelemmel debütált a kispadon.

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott harmadik mérkőzésén - nagy küzdelemben - 1-0-ra nyert Portugália ellen az Európa-bajnokság selejtezősorozatának elitkörében, ezzel bejutott a júliusi csehországi nyolcas döntőbe. A mindent eldöntő gólt, egy beadás utáni kavarodást követően Németh Krisztián szerezte - a Liverpool támadója így három találattal zárta a tornát.

A többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható zápor, zivatar. A nyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Délután 22, 27 fokra számíthatunk.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását