2024. április 26. - Ervin

Előadás és filmvetítés Moholy-Nagyról

A Magyar Nemzeti Galériában látható Moholy-Nagy László-tárlathoz kapcsolódva előadást és filmvetítést is rendeznek a művészről május 27-én és június 3-án - tájékoztatta Miklós Léna, az intézmény sajtóreferense az MTI-t.
2008. május 24. szombat 11:01 - Hírextra
Beszámolt arról, hogy május 27-én Passuth Krisztina művészettörténész tart előadást az érdeklődőknek arról, hogy miért éppen Moholy-Nagy László a legismertebb magyar művész külföldön.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint június 3-án filmvetítéssel egybekötött beszélgetés várja az érdeklődőket. A rendezvényen levetítik Dessewffy Zsuzsanna 54 perces dokumentumfilmjét, amely Moholy-Nagy László és testvére, Nagy Ákos életét, sorsát mutatja be. A Párhuzamos töredékek, Moholy-Nagy családi breviárium című film a testvérek egymástól való elszakadásáról szól, amely az I. világháborúban történt.

Moholy-Nagy László útja Németországon és Amerikán keresztül a világhír felé vezetett, míg testvére, Nagy Ákos a Szovjetunióba került, s ott lett a sztálinizmus áldozata. Történeteiket gyerekeik mesélik el, egyikük magyarul Amerikában, másikuk oroszul Németországban. A filmvetítés után beszélgetés lesz Dessewffy Zsuzsannával, a film rendezőjével.

A Természet és technika –Az újraértelmezett Moholy-Nagy 1916–1923 című kiállítás április 25. óta látható a Magyar Nemzeti Galériában. A Moholy-Nagy László (1895-1946) munkásságának korai szakaszát bemutató tárlaton több mint 300 alkotás látható, köztük grafikák, festmények. Az augusztus 24-ig nyitva tartó kiállításon a művész kevéssé ismert magyarországi és németországi tevékenységét mutatják be, nyomon követve pályáját az első világháborús képeslapok rajzolójától egészen a Bauhaus professzorává történő kinevezéséig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását