2024. április 28. - Valéria

Egy hónapig zárva a Pécsi főpályaudvar egy része

Karbantartás miatt szombat reggel 7 órakor egy hónapra lezárják a pécsi főpályaudvar utascsarnokának egy részét, az utasok kiszolgálása azonban zavartalan lesz - tájékoztatta a MÁV Zrt. közleményben az MTI-t.
2008. május 24. szombat 09:40 - Hírextra
A kivitelezés során megerősítik a csarnok tető- és födémszerkezetét, a pénztárak egy részét pedig áthelyezik. A munkálatokat két ütemben végzik el: az épület déli oldalánál kezdik, majd az állomás előtér felőli oldalán folytatják.

Az utasokat az állomáson hangosbemondón keresztül, valamint piktogramok, táblák segítségével tájékoztatják. A pályaudvar keleti oldalán található közlekedőn át a peron megközelíthető és elhagyható az állomás területe. A másik megközelítési útvonal az eddig is használt, az állomásépület és a Delta szálló közötti járda.

A MÁV-START Zrt. megerősített szolgálattal készül az utasforgalom zavartalan kiszolgálására. A belföldi jegyeket értékesítő pénztárrészben csak három pénztári ablak nyitva tartása lehetséges, így belföldi menetjegy és bérlet váltására a jelenlegi elővételi és nemzetközi pénztár helyiségében is mód lesz.

A külföldre utazók menetjegyüket az állomásépületen belül, a számadó pénztár elnevezéssel jelölt helyiségben válthatják meg. Forgalmasabb időszakokban mozgó jegyárusok is segítenek, így csökkenthető a jegyvásárlással töltött idő.

A MÁV-nál rendszeres az állomásépületek állagvizsgálata, ezek egyikén döntöttek a pécsi főpályaudvar tetőszerkezetének megelőző és állagjavító karbantartásáról, annak érdekében, hogy elkerülhetőek legyenek a balesetek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását