2024. május 6. - Ivett, Frida

Vörös posztó az új Indy-film

A Szent Pétervár-i Kommunista Párt pénteken történelemhamisító, durva szovjet-ellenes propagandának bélyegezte az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című kalandfilmet, és felszólította az illetékeseket, hogy tiltsák le az orosz filmvásznakról.
2008. május 23. péntek 17:02 - Hírextra

Az 1957-ben játszódó új Indy-filmben a főhős régészprofesszor (Harrison Ford) egy ördögi KGB-ügynökkel (Cate Blanchett) kezd gyilkos versenyfutásba a misztikus erejű kristálykoponya megszerzéséért.

A pártemberek azt hányták a "szégyentelen" alkotók szemére, hogy a kommunistákkal ijesztgetik a gyerekeket, holott ők voltak azok, akik az amerikaiakkal összefogva legyőzték Hitlert és ők biztosították együttérzésükről Amerikát, mikor Bin Laden lesújtott rá.

"A kommunista nők nem úgy néznek ki, mint a nácik, de Cate Blanchettet talán megfenyegették, hogy elveszti az állását, ezért csinálta meg a filmet" - próbált magyarázatot találni a jelenségre az egyik párttag. Mások a színészek kitiltását akarták elérni az országból, és volt, aki felvetette, hogy a kulturális minisztérium lépjen közbe, és tiltsa be a produkciót "szovjet-ellenes propaganda miatt".
A téma egyébként a helyi kommunista párt gyűlésén került szóba. Az elhangzott véleményeket a párt honlapjára is feltették.

Az akciókalandfilmet csütörtökön mutatták be Oroszországszerte összesen 808 filmszínházban. Az orosz sajtó szerint hollywoodi produkció esetében ilyen méretű forgalmazásra még nem volt példa az országban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását