2024. április 25. - Márk

Nem követtem el jogsértést

Gyanúsítottként hallgatta ki még április 14-én a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség Benedek Fülöpöt, az agrártárca volt szakállamtitkárát - erről maga az érintett tájékoztatta pénteken az MTI-t azt követően, hogy előzőleg a Magyar Nemzet erről írt.
2008. május 23. péntek 16:55 - Hírextra

"A lelkiismeretem tiszta, jogsértést nem követtem el" - írta közleményében Benedek Fülöp. Hozzátette: "egy hatósági ügy körülményeiről" hallgatták ki. Úgy fogalmazott: ennek "lényege, hogy állítólag hivatali hatalmammal visszaélve elősegítettem egy földhivatali hatósági ügy lezárását".
A volt szakállamtitkár a gyanúsítás ellen panasszal élt, de ezt a megyei főügyészség elutasította. "Tisztességes hivatalnoktól elvárhatóan eljártam egy jogkérdéseket felvető ügy megoldásában" - fogalmazott közleményében.

Az elutasító döntés ellen a Legfőbb Ügyészséghez fordult Benedek Fülöp, hogy panaszát érdemben bírálják el és szüntessék meg ellene az eljárást. A beadványra még nem kapott választ.
A Magyar Nemzet pénteki számában számolt be arról, hogy súlyos korrupció gyanújába keveredett a volt szakállamtitkár. A lap közlése szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. földügyekért felelős vezérigazgató-helyettesét hivatali visszaélés miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Magyar Nemzet úgy tudja, a bűncselekmény egy korrupciógyanús pákozdi földügylethez köthető. Az információt Juhász András, a Fejér Megyei Főügyészség vezetője a lapnak megerősítette, és azt közölte, más gyanúsítottjai is vannak az ügynek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását