2024. május 2. - Zsigmond

Hamburger nosztalgiaáron

A retro nemcsak a divatban hódít: 20 évvel ezelőtti áron, vagyis 43 forintért adja két órán át a Big Mac emeletes hamburgert a McDonald's a Régiposta utcai éttermében május 27-én, kedden.
2008. május 23. péntek 16:51 - Hírextra

Az 1988-as hangulatot idéző Élménynapon a kedvezményes árat annak kapcsán kínálja az étterem, hogy Magyarországon 20 évvel ezelőtt nyitotta meg első egységét Budapesten, a Régiposta utcában.

A jubileumi újranyitásra délelőtt 11 órakor kerül sor és 13 óráig kínálják 43 forintért az emeletes szendvicset. Az Élménynapra extra konyhai eszközökkel készülnek, valamint kétszer annyi dolgozó áll majd a kasszák mögött és a konyhában azért, hogy minél több vendéget szolgálhassanak ki.

A gyorsétterem tízszer annyi alapanyaggal számol ez időre, mint máskor egész napra. Az étteremben a két óra alatt mintegy kétezer Big Mac elkészítésére tesznek kísérletet. Ha a kétezer zsemlét egymásra pakolnák, 160 méteres tornyot építhetnének, ami egy 53 emeletes panelháznak felelne meg. A kétezer szendvicsbe 70 kilogramm jégsalátára lesz szükség, amit 50 liter szósszal ízesítenek meg. Hamburgerhúsból több mint 200 kilogrammnyit használnak, a sajtszeleteket pedig egymás mellé téve lefedhetnének egy 200 méter hosszú futópályát, vagy éppenséggel leburkolhatnának vele egy 16 négyzetméteres szobát - tudatta a távirati irodával a McDonald's.

Az étterem megerősített biztonsági szolgálattal és terelőkordonokkal készül a minden bizonnyal hatalmas érdeklődésre. Aki pedig lemaradt a 88-as Big Mac élményről, az a délutáni születésnapi szórakoztató programokkal és egy esti koncerttel vigasztalódhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását