2024. március 29. - Auguszta

Minden elvárást felülmúltak

Minden előzetes elvárást felülmúltak a Biblia évéhez kapcsolódó eddigi események, amelyek az ország számos településén zajlottak az ökumenizmus jegyében vagy a Magyarországi Református Egyház szervezésében - mondta Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főt
2008. május 23. péntek 07:57 - Hírextra

A főtitkár a református egyház zsinatának ülésén, időközi értékelésében kiemelte: a helyi és országos eseményeket olyan nagy érdeklődés övezi, amilyenre korábban nem is gondoltak.

Sportcsarnokokban, önkormányzatoknál is tartanak rendezvényeket, de arra is akadt példa, hogy könyvtárakban bibliai tárgyú színdarabokat adtak elő - tette hozzá.

Bebizonyosodott, hogy nem volt megalapozott az az előítélet, miszerint a Biblia éve "klerikális kurzus, egyházi önző magatartás" lenne - mondta Pecsuk Ottó, hangsúlyozva: a cél az, hogy az emberek minél többet beszéljenek a Bibliáról.

Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat lelkészi elnöke az ülésen átnyújtott a Magyar Bibliatársulat számára egy borítékot, amely jelképesen azt a 81 ezer amerikai dollárt tartalmazta, amelyet egyesült államokbeli, koreai és tajvani református gyülekezetek adományoztak a Biblia éve megsegítésére, elsősorban bibliák szétosztására és programok szervezésére.

A Biblia éve referense, Virág Mária szólt az országos programokról, így arról, hogy Esztergomban június 23-26. között tudományos szimpóziumot, a Művészetek Palotájában szeptember 30-án ünnepi hangversenyt, az Országos Széchényi Könyvtárban pedig novemberben bibliakiállítást rendeznek.
Kitért arra, hogy Sárospatakon július 6-án A Biblia növényei címmel nyílik tárlat, míg Debrecenben október 31-ére, a reformáció ünnepéhez kapcsolódóan bibliai történeteket feldolgozó táncszínházi előadást terveznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását