2024. május 3. - Tímea, Irma

Gépjárműbontók Világkonferenciája

Roncsautó, intelligens autó, villanyszámla, életmentés, bűnmegelőzés és környezetvédelem - Gépjárműbontók Világkonferenciája Szegeden
2008. május 23. péntek 20:33 - Hírextra
Kevesen vannak tisztában azzal, hogy a régi, elhasznált és a roncs autók a bűnözők aranybányái, azzal, hogy ezek az autók hozzájárulnak a klímaváltozáshoz, és, hogy szennyezettebb levegőt, adó és energia-áremelést, balesetet is okozhatnak. Pedig ez derült ki Szegeden a "Roncsból új autó" elnevezésű nemzetközi konferencián. A gépjárműbontók első világtalálkozójára az EU-tagállamokon kívül Ausztráliából, Japánból és más országokból is érkeztek szakmai szervezetek. A rendezvény a Gépjárműbontók Országos Egyesülete (GOE) szervezésében 2008. május 23-24-én került megrendezésre.

A tanácskozás meghívott előadói voltak többek között dr. Gurmai Zita, európai parlamenti képviselő, az Első Intelligens autóról szóló jelentés felelőse, Dióssy László a KVM Államtitkára, Juhász Gábor az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Államtitkára, Palkovics László akadémikus, és Paul Fox az Egara (Gépjármű-újrahasznosítók szövetségének európai csoportja) elnöke.

A konferencia fő témái szoros összhangban állnak Gurmai Zita szocialista képviselő jelentésének célkitűzéseivel: kevesebben haljanak meg a közutakon, csökkenjen a környezetszennyezés, az energiafogyasztás, a szállítási és utazási idő és költségek; összességében tehát a közúti közlekedés, szállítás optimalizálásával. Ez kiegészülve a bűnmegelőzéssel és az autók újrahasznosításával a becslések szerint akár évi több mint 150 milliárdos költségvetési pluszbevételt eredményezhet, nem is beszélve a megmentett emberi életekről, környezetünkről - hangzott el a konferencián.

A képviselő és a gépjárműbontók céljai azonosak, eszközeik azonban meglehetősen különböznek. Míg előbbi az információs technológia vívmányaival tenné biztonságosabbá, környezetbarátabbá, "intelligensebbé" a gépjárműveket, addig utóbbiak az elhasználódott gépjárművek újrahasznosításával járulnak hozzá a célok eléréséhez.


Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását