2024. április 20. - Tivadar

Budapesti emlékmű a katyni mártíroknak

A katyni mártírok emlékműve 2010 áprilisára, a mintegy 22 ezer lengyel katona és hivatalnok lemészárlásának, genocídiumának 70. évfordulójára készül el az óbudai amfiteátrumnál kialakított Katyni mártírok parkjában - mondta Demszky Gábor pénteki tájékozta
2008. május 23. péntek 13:12 - Hírextra

A főpolgármester közlése szerint a fővárosi önkormányzat 30 millió forintos keretét százezer euróval bővítette ki a lengyel állam, s így egy sokkal monumentálisabb emlékmű valósulhat meg.

Andrzej Przewoznik, a lengyel Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács miniszteri rangú főtitkára a főpolgármesterrel folytatott megbeszélését követő tájékoztatón bejelentette, hogy ősszel nagyszabású kiállítást rendeznek Budapesten a katyni mészárlásról.

Ezen az elmúlt években világszerte összegyűjtött új dokumentumok, köztük magyar vonatkozásúak, valamint fotók is láthatók lesznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. május 23. 14:04
Helyes.
Megérdemli az a sok ezer lengyel áldozat, akiket a ruszkik bestiális módon kiirtottak - mint pl. a szerbek alig 13 éve a srebrenicai lakosság tömegét!
---
De mikor lesz ebben az országban, itthon annak is valami emléműve, hogy a "hős felszabadító szovjetek", a német csatlósságunk okán hazánkra törő és azt leigázó(!) ruszki horda, hol mennyi nőt gyalázott meg, kislányoktól az öregasszonyokig, szüzektől a magyar édesanyákig!??

http://www.youtube.com/watch?v=Jg2v05A7R6c
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását