2024. április 25. - Márk

Újraosztást sürget a Fidesz

A Fidesz szerint az egészségügyi miniszternek újra kell osztania a kapacitásokat, és több, korábban megszüntetett egészségügyi intézmény újraindítását is át kell gondolnia; erről Pesti Imre, a párt szakpolitikusa csütörtökön Budapesten beszélt sajtótájéko
2008. május 22. csütörtök 14:40 - Hírextra
Az ellenzéki képviselő példaként említette, hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), a Schöpf-Merei Kórház vagy a Budai Gyermekkórház megszüntetése komoly ellátási hiányt okozott, ezért ezeknek az intézményeknek az újraindítását át kell gondolni.

Pesti Imre emlékeztetett arra, az Egészségügyi Felügyelet az elmúlt időszakban 48 kórházban vizsgálta a kialakult helyzetet, azt, hogy a kórházak el tudják-e látni feladatukat. Hangsúlyozta: a felügyelet a várólistákat is vizsgálta és megállapította, hogy Magyarországon az átlagos várakozási idő egy év.

Mint elhangzott, a gerinc stabilizáló műtétekre jelenleg 343 napot kell várni, a térdprotézis műtétre 167 napot, a szürke hályog műtétre pedig 45 nap a várakozási idő. Pesti Imre megjegyezte: az átlag várakozási idő növekedett, és a tendencia a jelek szerint folytatódik.

A fideszes politikus közölte: 2006 előtt nem volt várólista, de ha volt is, rendívül rövid. Így egyet lehet érteni az EU fogyasztói index minősítésével, amely szerint egy év alatt az MSZP-SZDSZ kormány működése idején a magyar egészségügy a 14. helyről a 24. helyre csúszott vissza Európában - mondta Pesti Imre, aki szerint a jelenlegi hiányhelyzet nem csökkenti, sokkal inkább növeli a társadalmi igazságtalanságot és a korrupciót. Hozzátette: e korrupció kiváltója a magyar egészségügyi vezetés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását