2024. április 25. - Márk

Könyv értékeinkről

Az Arad-Békés térség természeti értékeit bemutató, magyar és román nyelvű könyvet adott ki a Békés Megyei Önkormányzat.
2008. május 22. csütörtök 20:44 - Hírextra

Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke a könyv megjelenése alkalmából tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, Mezőkovácsházán kiemelte, hogy az elmúlt években rendkívüli intenzitással fejlődött a két, szomszédos megye kapcsolata.

A természeti értékek bemutatásáról szóló kötet is azt szimbolizálja, hogy közös a feladata és felelőssége a két megyének a természeti adottságok feltárása, megismertetése és az értékek megőrzése érdekében - tette hozzá.

A kiadvány, amelyet az Európai Unió határ menti együttműködéseket segítő Interreg III/A alapja támogatott, 3.700 példányban, több mint száz színes fotóval illusztrálva jelent meg. Elsősorban a magyar és román iskolákban lesz elérhető, mert - mint arra Domokos László rámutatott - a felnövekvő generációnak fontos megismernie közös értékeinket.

Búza Gábor, az Arad Megyei Tanács elnökhelyettese a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a két megye számára kiemelten fontos a közös értékek védelme, mindemellett azonban számos más kérdésben is megállapodtak, elsősorban a közlekedési infrastruktúra-fejlesztésről. A két megye kapcsolatát mintaértékűnek nevezte, mint mondta, a határ két oldalának önkormányzatai más térségekben is hasonló mélységű együttműködést céloztak meg.

Rakonczai János, a Szegedi Tudományegyetem természettudományi tanszékének docense, a könyv szerkesztője közölte: a kiadvány alcíme, "A vízből született táj" is jelzi, hogy a térség folyók szabta környezete közös felelősséget ró a határ inneni és túloldalán élő emberekre.

A fenntartható fejlődésre utalva kiemelte: a ma élőknek vigyázniuk kell környezeti értékeinkre, hogy a jövő generációk érdekeit ne veszélyeztessék.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását