2024. április 27. - Zita

Paul Anka Budapestre jön

Paul Anka, minden idők egyik legkiemelkedőbb énekese - többek között a Diana, a You Are My Destiny és más világslágerek előadója - nyári európai turnéja során augusztus 5-én koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.
2008. május 21. szerda 16:59 - Hírextra
Mint a koncertet szervező ShowTime Budapest Kft. az MTI-vel közölte, a legendás énekes 50 éves jubileumi turnéja keretében érkezik Budapestre.

A rövidesen 67 esztendős Paul Anka libanoni szülők gyermekeként Kanadában született, s 1957 óta folyamatosan turnézik. Magyarországon most koncertezik először. Az énekes a 21. helyet foglalja el minden idők legsikeresebb előadóinak listáján, Elvis Presley, a Beatles és mások társaságában.

Összesen 124 albuma jelent meg, tizenhat éves korában már világsztár volt a Diana és a You Are My Destiny című slágereivel. Ő a szerzője Tom Jones She,s a Lady című sikerdalának és társszerzője Frank Sinatra My Way című világslágerének.

Paul Anka 1957-es pályakezdete óta minden évtizedben előrukkolt slágerlistás dallal. Mintegy 15 milliót adtak el albumaiból, s kislemezeiből is egyenként 120 milliónál több fogyott.
Anka mintegy 900 dalból álló katalógusában megtalálható Donny Osmond Puppy Love, Buddy Holly It Doesn,t Matter Any More című sikere.

Rendkívül sikeres pálya után ma is aktív. Két legújabb albuma a Rock Swings és a Classic Songs, My Way ismét reflektorfénybe állította az énekest. Az új lemezeken hallható Bon Jovi It,s My Life, Lionel Richie Hello, Eric Clapton Tears in Heaven című dala, s feldolgozta az Oasis Wonderwallját, valamint a Nirvana Smells Like Teen Spririt-jét. A You Are My Destinyt napjaink egyik sikeres énekesével, Michael Buble-lal együtt énekli, de készített duettet Bon Jovival is. A Classic Songs, My Way tartalmazza az összes Paul Anka-slágert.
Több filmben szerepelt, még az utóbbi években is.

Paul Anka több elismeréssel, díjjal büszkélkedhet: Longest Day című dalát 1962-ben Oscar-díjra jelölték. Csillagot kapott a hollywoodi Hírességek Sétányán. A francia kormány a Művészetek és irodalom lovagja díjjal tüntette ki 1991-ben.
kkm \ ksb
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását