2024. április 29. - Péter

Jön az új PUF album

Már az interneten hallható a Pál Utcai Fiúk új albumának néhány dala. A május elején megjelenő album címe: Legelő. A magát alternatív pop-rock zenekarként meghatározó Pál Utcai Giúk új lemeze nyolc év után kerül a rajongókhoz.
2008. április 13. vasárnap 16:08 - Hírextra
A zenekar tájékoztatása szerint az új lemez a 2000-ben megjelent Ha jön az élet című lemez örökségét hordozza magában. Ez annyit jelent, hogy modern, szemtelen, pörgös és andalgós dalok egyaránt hallhatók rajta. Összesen 14 szám került a lemezre. Kardos-Horváth János, a Kaukázus tagja szövegíróként működött közre.

A zenekar egyelőre titokzatoskodik az új albummal kapcsolatban, de ígérik, hogy a lemez megjelenésével egy időben megújuló honlapján hamarosan szerepel a teljes tracklista.
Az 1983-ban alakult zenekar vezéregyénisége Leskovics Gábor azaz, Lecsó, aki Lovasi András Kiscsillag zenekarának is meghatározó zenésze, gitáron, szájharmonikán játszik és zongorázik. A további tagok: Potondi Anikó (ének), Turjánszki György (basszusgitár, gitár, billentyűsök, dob), Molnár Balázs (gitár, mandolin, furulya, doromb) és Farkas Zoltán dob.

A nyolcvanas évek végéig nyilvánosságra hozott demofelvételeik után 1990-ben jelent meg a Pál Utcai Fiúk első "hivatalos" albuma, a Ha jön az álom. Ezt még további három követte a kilencvenes években, majd 2000-ben jelent meg a legutóbbi korong, a Ha jön az élet.

A Pál Utcai Fiúk május 10-én fellépnek a Pannónia Fesztiválon, Várpalotán, majd több koncert után július 3-án a VOLT fesztivál következik Sopronban. Még a nyáron több más koncertjük között terveznek fellépést a Petőfi Csarnokban is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását