2024. április 28. - Valéria

Öttusa: majdnem kész a medence

Az esőzések ellenére nem számolnak csúszással a kivitelezők, így jövő szerdára, az MVM öttusa-világbajnokság megnyitójának napjára versenyre kész állapotban lesz az a 25 méteres mobil uszoda, melyet a Puskás Ferenc Stadion szoborparkjában építtetett fel a
2008. május 21. szerda 11:19 - Hírextra
A testület tájékoztatása alapján a fóliázás befejezése után, ezen a héten csütörtökön már a próbaüzem kezdődik, azaz a félig megtelt medence fűtő-tisztító és vízforgató rendszerének beüzemelése zajlik majd. Huszonnégy órás folyamatos működés után pénteken eresztik tele vízzel a medencét, melynek rajtköveit és hivatalos időmérő paneljeit csak ezután szerelik be. A hatpályás, feszített víztükrű uszodát először a női selejtező mezőnye próbálhatja ki, jövő csütörtökön.

A szoborpark lelátórendszere - melyen a női-férfi döntők napján nyolc-kilencezer szurkoló foglalhat majd helyet - gyakorlatilag teljesen készen áll, már csak a VIP-páholyok sátorfedésének kivitelezési munkálatai vannak hátra.

külön szektort építtettek a mozgáskorlátozott szurkolóknak, így a fogyatékkal élők a VIP-páholy és a sajtólelátó közvetlen szomszédságából tekinthetik meg a versenyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását