2024. április 25. - Márk

Miniszteri megbízottakat neveztek ki

Miniszteri megbízottként koordinálja az MSZP két miskolci országgyűlési képviselője, Simon Gábor és Tompa Sándor a két legnagyobb, mintegy 45-46 milliárd forintba kerülő, uniós forrás segítségével megvalósuló miskolci közlekedésfejlesztési projektet - köz
2008. május 21. szerda 19:36 - Hírextra
Miskolcon főleg uniós forrásokból fejlesztenék a villamoshálózatot, megújítanák a pályát, új járműveket vásárolnának, a régieket korszerűsítenék, mindezt 38 milliárd forintból. Elsősorban az unió finanszírozná a várost elkerülő félgyűrű, az úgynevezett Bosch-út megépítését is, ez a projekt csaknem 7 milliárd forintba kerül - mondta Káli Sándor.

A polgármester közlése szerint mindkét program levezénylésére szükséges van miniszteri megbízottakra, akik a különböző szakhatóságokkal egyeztetnek, koordinálják a munkát, hogy ne legyen csúszás az eredeti határidőkben.

Az úgynevezett Zöld Nyíl villamosprojekt kivitelezése a tervek szerint 2009-ben kezdődne, 2011-ben adnák át a megújult, meghosszabbított villamospályát a most a legkorszerűbbnek tartott új villamosokkal együtt. Az 5,8 kilométer hosszúságú "Bosch-út" is két éven belül elkészülne, ez köti majd össze az M30-as autópályát a 26-os számú főúttal, az útszakasz elkerüli Miskolc belvárosát.
A fejlesztési és gazdasági miniszter, Bajnai Gordon által megbízott miniszteri biztosok azt mondták: munkájukért semmiféle díjazást, még költségtérítést sem kapnak, Miskolc fejlődéséért, a projektek összehangolásáért, sikeres levezényléséért vállalták a feladatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását