2024. május 2. - Zsigmond

Jótékonysági est az állami gondozottak javára

Állami gondozott fiatalok megsegítésére jött létre a múlt év márciusában a KUL (Kelet-európai Utógondozottakért és Lakóotthonokban Lakókért) Alapítvány, amely péntek este 7 órától jótékonysági estet tart a Nyíregyháza-sóstógyógyfürdői Krúdy Vigadóban - kö
2008. május 21. szerda 18:13 - Hírextra
Az alapítvány célja, hogy támogassa a fiatalok társadalmi integrációját; értékteremtő, jellemépítő és életvezetési programokat, klubokat, illetve táborokat hozzon létre önkéntesek segítségével - mondta Apáthy Judit.

Az önkéntesek kéthetente keresik fel a nevelőotthonokban élőket, s eddig mintegy 100 helyre jutottak el, ahol segítették a mindennapi élet gondjainak megoldását, illetve a beszélgetéseken igyekeztek kideríteni a fiatalok rejtett képességét, tehetségét, amelynek kiteljesedéséhez támogatást nyújthatnak.

A Budapesten már az első klubok is létrejöttek, s jövőben hasonlók alakulnak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is, Mátészalkán, Baktalórántházán, Tiszadobon és Balkányban.

Tavaly Tiszadobon nyári tábort szerveztek, ahol az idegen nyelvek tanulását segítették negyven résztvevőnek. Az idén július 1. és augusztus 4. között lesz újabb táborozás, most 45 fiatal kap lehetőséget nyelvtanulására.

Szervezés alatt van egy külföldi tábor is, június végén, július elején Horvátországba vinné az alapítvány állami gondozottak egy csoportját.

Hosszabb távon az elhelyezkedésben is szeretnék támogatni a fiatalokat. Erre gyakornoki program kidolgozását tervezik, továbbá számítanak a hollandiai társszervezetükre, az ottani Andrássy Alapítvány foglalkoztatási segítségére.

A pénteki jótékonysági estet Mindenkinek van egy története címmel szervezik, amelyen tehetséges állami gondozott fiatalok mutatkoznak be meghívott üzletemberek és cégvezetők előtt. Az est egyik védnöke Oláh Ibolya énekes, az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutató versenyének győztese, aki egykor maga is a Tiszadobi Gyermekváros lakója volt. A rendezvényen kiállított, a gondozottak által készített alkotásokból árverést is tartanak Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajak-kenus közreműködésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását