2024. április 19. - Emma

Helyi összefogás az UTE sportolóinak sikereiért

Az újpesti önkormányzat és a CEU Reality csoport egy-egy millió forint készpénzzel és 360 ezer forint értékű sportruházattal támogatja az Újpesti Tornaegyletet (UTE). Az összeggel a klub pekingi olimpikonjainak, valamint olyan világkasszis sportolóinak fe
2008. május 21. szerda 12:50 - Hírextra
Belán Beatrix alpolgármester beszédében kiemelte: a 123 éves UTE-nak - illetve korábban Újpesti Dózsának - a múltban olyan országszerte ismert sportolói voltak, mint az olimpiai bajnok Darnyi Tamás, Bene Ferenc, Zsivótzky Gyula vagy Szabó Bence. Ők a IV. kerület védjegyévé váltak, és mivel ma is szükség van a fiatalok elé példaképeket állítani, ezért döntöttek úgy az olimpia előtt néhány hónappal, hogy támogatják a pekingi játékokra készülő lila-fehér sportolókat, illetve a 3000 kerületi gyermek rendszeres sportolását biztosító egyesület működését. Törekvésükben partnerre találtak a CEU Reality csoportban, amely az Újpesten felépítendő Károlyi István Városközpont megálmodója és megvalósítója.

Az UTE tavaly a sportegyesületek rangsorában a felnőtt és az utánpótlás korosztályban egyformán a harmadik helyen végzett, akárcsak a klubok kvótaszerzési listáján.

A több mint 2 millió forintos támogatásból az UTE több szakosztálya és kilenc sportolója részesül, közte az olimpiai résztvevőnek tekinthető Csíkné Tóth Anita (sportlövészet), Nagy Orsolya (kardvívás), Molnár Krisztina és Teveli Petra (atlétika), továbbá a pekingi indulásért még harcoló Papp Krisztina (atlétika), Németh Róbert és Tibolya Zoltán (öttusa). Bár Berki Krisztián (torna) és Gyertyános Gergely (kajak-kenu) már nem lehet ott az ötkarikás játékokon, eddigi eredményeik alapján ők is a támogatott sportolók közé tartoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását