2024. április 26. - Ervin

Felújítják a Toldi mozit

Hamarosan megkezdődik a fővárosi Toldi mozi felújítása; a 170 millió forintos beruházás eredményeként az intézmény ősztől új vetítőfelülettel, korszerű vetítőgépekkel és hangrendszerrel várja a látogatókat. A rekonstrukció megkezdése előtt, csütörtökön zá
2008. május 21. szerda 12:55 - Hírextra
Menyhárt Gábor, a mozit működtető Budapest Film Zrt. üzemeltetési üzletágának vezetője az MTI-nek elmondta: a Toldi mozi jelenlegi állapotához képest nagyon komoly műszaki felújítás történik, olyan vetítési rendszert fognak kialakítani, amely projektorral, DVD- és Beta-lejátszóval is a lehető legjobb minőséget biztosítja. Az ülőhelyek száma a felújítás után némileg csökken, mivel kényelmesebb székeket helyeznek el a Toldi moziban - tette hozzá.

Kitért arra, hogy a jegyek valószínűleg drágulnak ősztől, de nem kerülnek majd többe, mint az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Puskin vagy Művész moziban.

Az üzemeltetési üzletág vezetője beszámolt arról: financiális okok miatt most jutottak el odáig, hogy fel tudják újítani a mozit. A nyár a legalkalmasabb időpont a munkák elvégzésére, a lehető legkisebb veszteséget egy három hónapos bezárás okozza - vélekedett.

Stefán Sándor projektfelelős az MTI-nek arról számolt be, hogy a Toldi mozi rekonstrukciója 170 millió forintba kerül, a forrást a Budapest Film Zrt. biztosítja.

A mozi záróbuliját csütörtökön tartják: a The Cinema Tour - Városi hangképzavar című "összművészeti villanáson" a filmvetítések mellett koncertek is várják az érdeklődőket - közölte Molnár Krisztina, a Budapest Film sajtóreferense.

A rendezvényen műsorra tűzik Császi Ádám és Tóth Zoltán Gábor közös munkáját: az 1 hét egy cigány fiatal hét napját mutatja be, mindegyik napból egy-egy rövid részletet kiragadva. A programban szerepel Szecsanov Martin Lopott ritmus (Hipi-hopi) című rendezése, amely Takács József és a hip-hop (rap) kialakulásának történetét követi végig.

A The Cinema Tour látogatói megnézhetik Lakos Nóra Hanna című alkotását, melyet Karinthy Frigyes Reménytelen szerelem című novellája inspirált. Réthelyi Andrásnak két mozgóképét vetítik: a Defekt című film egy tinédzser története, aki kiutat keres a gazdag családi burokból és a társadalmi nyomás alól; a Kommersz pedig egy autómosóban játszódik. A rendezvényen fellép a Cadik of Membran és a Realistic Crew mellett Akkezdet Phiai és dj Cop is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását