2024. március 28. - Gedeon, Johanna

26 milliárd forint a győztesnek

Egy angol felmérés szerint 85 millió fonttal, azaz 26,1 milliárd forinttal gazdagodik az esti labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő győztese, a Manchester United vagy a Chelsea. A BL-szponzor MasterCard által készített tanulmány megállapította, hogy ekkora össz
2008. május 21. szerda 14:13 - Hírextra
A vesztes gárda 30 millióval vigasztalódik.

Tavaly az AC Milan még "csak" 67 millió fontot kasszírozott a trófea elhódításával, 2005-ben a Liverpool 46, míg 2004-ben a Porto szerény 10 millió fonttal megfelelő összeggel gazdagodott.
A fináléban résztvevő csapatok városai - Manchester és London - mintegy 10 millió fontos plusz bevételhez jutnak a növekvő turizmus révén, míg a végjátékot rendező Moszkva 35 millió fontos profittal számolhat. Összehasonlításul: a tavalyi döntőnek otthont adott Athén 18 milliós haszonig jutott.

A győztesnek járó 85 millió nem tartalmazza azt a további 30 milliót, amelyet a két angol klub az eddigi BL-menetelésével egyformán keresett. Így az európai idény végeztével összesítve 115 millió font áll a házhoz valamelyik egyesületnél.

Ami a finálé helyszínét illeti, a Vörös Ördögök és a Kékek hívei 21-21, azaz együttesen 42 ezer jegyet kaptak a 85 ezer férőhelyes Luzsnyiki Stadionban, a többi a hivatalos személyeket, vendégeket, szponzorokat és az orosz szurkolókat illeti meg. A szervezők több mint 60 ezer szigetországi rajongót várnak az orosz fővárosba, akik várhatóan mintegy 40 milliót, azaz fejenként átlagosan 624 fontnak megfelelő összeget költenek majd el ott.

Nagy-Britanniában becslések szerint 20, míg világszerte mintegy 100 millió ember követi majd a tévék előtt a BL-szezon utolsó összecsapását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását