2024. április 29. - Péter

Ügyvédnek adta ki magát a szakács

Jogerősen egy év négy hónap felfüggesztett börtönre és százezer forint pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki ügyvédnek kiadva magát pénzt kért nem létező jogi szolgáltatásaiért; ezzel helyben hagyta a Csongrád Megyei Bíróság
2008. május 20. kedd 16:27 - Hírextra

Az indoklásban szerepelt: a szakácsként dolgozó harminc éves, szegedi vádlott 2005 szeptemberében ismerkedett meg a két sértettel és felajánlotta ügyvédi segítségét jogi problémáik elintézésében, természetesen díjazás ellenében.

A sértettek ezzel az ajánlattal többször is éltek 2005-ben. Egyik alkalommal a vádlott azt ajánlotta fel az egyik sértettnek, hogy a Csongrád Megyei Bíróság előtt ellene kábítószerrel visszaélés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőügy iratait áttanulmányozza és eléri, hogy az ügyet pótnyomozásra adják vissza. Ezért 50 ezer forintot kért el, ám az ügyben semmit nem tett.

Szintén 2005-ben a másik károsulttól is ügyvédként fogadott el megbízást, azt vállalva, hogy behajtja a sértett 500 ezer forintnyi kintlevőségét. A vádlott ezúttal sem tett semmit, de 200 ezer forintot átvett a megbízótól.2005 októberében történt meg az is, hogy a vádlott 300 ezer forintot kért az első sértettől, arra hivatkozással, hogy a fenti összeget az ügyésznek adja át, aki ennek fejében vádalkut köt a sértett érdekében, így ő nem kerül előzetes letartóztatásba.

A vádlott a terhére felrótt cselekményt az eljárás során, mindvégig tagadta.
L. Gábor Jánost tehát, vesztegetést színlelve elkövetett befolyással üzérkedés és 2 rendbeli csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a első fokon a Csongrád Megyei Bíróság 2007. október 11-én, s ezért 1 év 4 hónap börtönre és 100 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztették. A döntést az ügyész tudomásul vette, míg az ítélet ellen a vádlott és védője felmentés érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását