2024. május 22. - Júlia, Rita

Törvénymódosítás a közalkalmazottak jogállásáról

A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítása a közszféra egyik alaptörvényét érinti - mondta expozéjában Simon Gábor, a szociális és munkaügyi minisztérium államtitkára kedden a parlamentben, az előterjesztés általános vitájának kezdetén.
2008. május 20. kedd 10:54 - Hírextra

Az államtitkár kiemelte: az állandó vezetőknél megvan a lehetőség az önálló illetménytábla bevezetésére. Hozzátette, hogy a teljesítményelv erőteljesebb alkalmazása értelmében a vezetők jutalmazása és premizálása is változik.

Mint elhangzott, ezzel együtt szigorúbbá válnak a vezetői tevékenységek körében okozott károk utáni felelősségre vonás szabályai. Ebben az esetben a jogszabályok függetlenek attól, hogy kinevezett vagy megbízott vezetőről van-e szó.

A változtatás arra is törekszik, hogy a törvényi felhatalmazások ne forgassák fel a jelenlegi törvényben rögzített szabályozások rendszerét - közölte Simon Gábor, aki hangot adott azon véleményének, hogy a nyugdíjjal összefüggő felmentés szabályait még életszerűbbé teszi a javaslat.

Kiemelte: a prémium évekről szóló törvénymódosítás célja, hogy egyértelműbbé váljon a lehetőség a juttatásokra. Az államtitkár elmondta, hogy a szabadság kiadására vonatkozó szabályozás is változik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását