2024. április 29. - Péter

Több ezer kivetítő Ausztriában

Több ezer nagyméretű nyilvános kivetítőt állítanak fel Ausztriában, hogy azok, akik nem férnek be a stadionokba - de élvezni szeretnék a sport tömeghatását -, nyomon követhessék a júniusi, osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit.
2008. május 20. kedd 11:57 - Hírextra

Az osztrák rendezők mintegy 1,9 millió külföldi turistát - zömében szurkolót - várnak az eseményre, ám közülük csak 276 ezernek van belépőjegye a négy helyen, Bécsben, Innsbruckban, Klagenfurtban és Salzburgban sorra kerülő találkozókra. A többiek kivetítőkön vagy televízión nézhetik az összecsapásokat.

A futballrajongók ellátására és szórakoztatására külön szurkolózónákat létesítenek, a legnagyobbat, egy százezer négyzetméter alapterületűt Bécsben alakítják ki a Városháza (Rathausplatz) és a Hősök tere (Heldenplatz) között, a Ring mentén. Naponta 75 ezer embert várnak ide mindenféle finom falattal, kedvfokozó itallal és színes műsorral. A szervezők arra számítanak, hogy csupán sörből 4,6 millió korsóval fog elfogyni. És hogy mindig legyen hely az árpanedűnek, 1200 mobilvécét is felállítanak a zónán belül.

A rajongók tömegét a kontinensviadalról tudósító újságírók is szép számban duzzasztják majd: nem kevesebb mint 8000 tollforgatót várnak az eseményre.

A gazdasági kamara külön tanácsadói brosúrával készült a vendégek fogadására. Abban részletesen leírták az egyes részt vevő nációk étkezési szokásait, ötletekkel ellátva a vendéglátóhelyek és kifőzdék üzemeltetőit, hogy mivel járhatnak a különböző nemzetiségű szurkolók kedvében. A svédek szeretnek naponta kétszer kiadósan étkezni, de nem túl későn - figyelmeztet a kézikönyv. A görögöknél pedig arra kell vigyázni, hogy Európa legádázabb dohányosai, tehát őket mindig a dohányzó részben kell leültetni, ahol kedvükre füstölöghetnek.

Persze nemcsak nappal pezseg majd az élet, hanem éjszaka is. Ebben bíznak a mulatók és a bárok, no meg a mesterségüket hivatalosan űző "éjszakai pillangók". Tirolban például hét, engedéllyel működő bordélyház van - közülük három Innsbruckban -, összesen 160 alkalmazottal. A salzburgi prostituáltak is legalább 20 százalékos forgalomnövekedésre számítanak az Eb ideje alatt. Mozart szülővárosában tizenhat piroslámpás ház rendelkezik működési engedéllyel.

És hogy a maguk a főszereplők, a játékosok és meg legyenek elégedve a kiszolgálással, külön mestereket hozatnak Angliából, akik arra fognak ügyelni, hogy a stadionokban milliméternyi pontossággal olyan méretre vágják a pázsitot, ahogy az a nagykönyvben elő van írva...

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását