2024. április 28. - Valéria

Tíz év börtönt kaphat az edző

Az illetékes ügyész 25 ember ellen emelt vádat a görög súlyemelők doppingügyében, a válogatott volt vezetőedzője akár tíz év börtönt is kaphat.
2008. május 20. kedd 17:17 - Hírextra

A botrány áprilisban robbant ki azt követően, hogy nyilvánosságra került: a görög válogatott tagjai közül tizenegy pozitív mintát szolgáltatott azon a márciusi, rajtaütésszerűen végrehajtott ellenőrzésen, amelyet a WADA, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség emberei végeztek el az edzőtáborban készülő nemzeti együttes tagjainak körében. A tesztek tanúsága szerint mindannyian anabolikus szteroidot fogyasztottak.

A hivatalos vizsgálatot lefolytató államügyész, Andreasz Karaflosz kedden közölte, hogy befejezte az eljárást, és hivatalos vádemeléssel él a 11 versenyzővel, továbbá az ominózus időszakban a válogatottnál ténykedő edzői és orvosi csoporttal szemben.

A nemzeti együttes volt vezetőedzője, Hrisztosz Jakovu ellen öt vádpont is van, a legsúlyosabb szerint a 60 éves szakember tiltott szerrel látta el a sportolókat. Elmarasztalása esetén - ha minden vádat igazoltnak látnak majd vele szemben - akár tíz évi börtönbüntetést is kaphat.

Jakovu kezdettől azzal védekezik, nem tudta, hogy doppingszert adott a súlyemelőknek, s egy kínai táplálék-kiegészítőket gyártó céget marasztalt el, mondván, onnan jött a doppingtilalmi listán szereplő összetevőket is tartalmazó készítmény.

Az említettek mellett vádat emeltek egy athéni gyógyszerész illetve az ellen az ember ellen is, aki a táplálék-kiegészítőket behozatta Kínából Görögországba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását