2024. május 2. - Zsigmond

Majdnem kiengedte a foglyokat

Ki akarta engedni a börtönökből az összes kisstílű gonosztevőt Julianna holland királynő, amikor átadta lányának a trónt, ám hamarosan tortára kurtult javaslata, végül pedig se amnesztiát, se édességet nem kaptak a rabok az esemény ünnepléseként.
2008. május 20. kedd 08:48 - Hírextra

Mindez csaknem 30 éve történt, de most került napvilágra Dries van Agt volt holland miniszterelnök önéletrajzi kötetének köszönhetően. Agt 1977 és 1982 között állt a holland kabinet élén, Julianna királynő pedig 71 évesen, 1980. április 30-án adta át a trónt lányának, Beatrixnak. Hogy az esemény sokak örömére szolgáljon, Juliana tömeges amnesztiát akart adni, ahogy hajdanán az európai uralkodók is tették fontos történésekkor. A kormány azonban hamar felvilágosította, hogy a modern korban ez már nemigen működik így. A királynő nehezen tudta elfogadni a "Köszönjük, Emese"-szerű elutasítást, és azt kérte, hadd kapjanak a rabok akkor legalább tortákat.

"Hogyne, felség. És mindegyikre, akár a születésnapiakra, tejszínhabbal ráírjuk: +Még jó sok évet!+" - mondta neki Hans Wiegel, az akkori miniszterelnök-helyettes.


A felséges ötletet végül teljesen elvetették, elvégre a rabok kenyere keserű, de egy királynő élete sem habos torta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását