2024. április 28. - Valéria

Hajtányozás és ingyenes vonatozás a Gyermekvasúton

A 60 éves Gyermekvasút idén két helyszínen - a Széchenyi-hegy és a Hűvösvölgy állomásokon - várja a kicsiket és a nagyokat május 25-én a Gyermeknap alkalmából. A Széchenyi-hegyen egész nap gumikerekű kisvonat fog közlekedni a Normafa lejtőhöz és a Fogaske
2008. május 20. kedd 18:04 - Hírextra

Az állomás területén alkotó- és játszóházakat rendeznek be, a mini színpadon pedig szórakoztató műsorok lesznek - tájékoztatta az MTI-t a MÁV Zrt.

Hűvösvölgyben ugrálóvárat állítanak fel. A gyerekek egész nap együtt táncolhatnak a Hupikék Törpikékkel és kipróbálhatják a kézi hajtányozást is.

A Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakköre vasútmodell-bemutatót és terepasztal-kiállítást tart. A nap során lesz bábszínházi előadás, táncbemutató és fellépnek a Petőfi Musical Stúdió tagjai is.

A gyermeknapon a vonatok nem a szokásos nyári vasárnapi menetrend alapján, hanem sűrített, alkalmi menetrend szerint közlekednek. A gőzvontatású nosztalgiavonatok és a nosztalgia motorvonati szerelvény ugyancsak közlekedik.

Immár hagyományosan az Animal Cannibals zárja a gyereknapi rendezvényeket. A koncert fél 4-kor kezdődik Hűvösvölgyben.

A gumikerekű kisvonaton való utazás és a hűvösvölgyi modellkiállítás kivételével a rendezvények díjmentesen látogathatók.

A vonatokon a 14 év alatti gyerekek egész nap díjmentesen utazhatnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását