2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Cannes: Ma mutatják be Mundruczó filmjét

A 61. Cannes-i Filmfesztiválon ma mutatják be a magyar versenyfilmet, Mundruczó Kornél Delta című alkotását. Noha a Delta francia forgalmazója, a The Coproduction Office csak a mai díszbemutató után vetítheti először a fesztivált kísérő vásáron a magyar f
2008. május 20. kedd 10:30 - Hírextra

Amióta bejelentették, hogy a filmet meghívták a versenyprogramba, a nemzetközi média- és forgalmazói figyelem nem egyszerűen megduplázódott, hanem megtízszereződött. Már hetek óta érkeznek e-mailben a világ legjelentősebb lapjaitól a kérdések - mondta Mundruczó az MTI-nek Cannes-ban. A rendezővel vasárnap az ARTE francia-német kulturális csatorna Metropolis című műsora készített félórás interjút, rögtön utána egy amerikai stáb várta.

A Mundruczó Deltáját és általában a magyar filmeket hirdető óriásplakátokkal, továbbá programfüzetekkel, valamint megújult pavilonnal a korábbi évekhez képest láthatóbbá vált Magyarország a 61-i Cannes-i Filmfesztiválon.

A Magyar Filmunió idén hatodik alkalommal megújult Magyar Pavilonban biztosít találkozóhelyet a magyar és a nemzetközi filmszakma számára a 39. Magyar Filmszemlén az Overnight című film modern világának megteremtéséért a legjobb látványtervezői díjat elnyert Hujber Balázs elképzelése szerint.

A Croisette-en található 25 négyzetméteres, tengerpartra néző, teraszos pavilon elsősorban a magyar versenyfilmet hirdeti, de idén először egy kivetítőn folyamatosan láthatnak részleteket magyar filmekből az érdeklődök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását