2021. szeptember 22. - Móric

Bántalmaztak-e rendőrök egy roma fiatalt?

Vizsgálatot indított a mohácsi rendőrkapitányság vezetője kedden annak kiderítésére, volt-e köze rendőröknek egy roma fiatalember esetleges bántalmazásához a Duna-parti városban a hétvégén - tájékoztatta a baranyai rendőrség sajtóreferense az MTI-t kedden
2008. május 20. kedd 13:04 - Hírextra

Zsobrák Péter elmondta: "Gál Vilmos azután rendelte el a vizsgálatot, hogy az ügyben két fiatalember hétfőn panaszt tett a rendőrségen. A feljelentést egyúttal a Pécsi Nyomozó Ügyészséghez továbbította, mely dönt az eljárás lefolytatásáról".

Az Új Dunántúli Napló keddi számában a babarci cigány önkormányzat elnökére hivatkozva azt közölte: hat rendőr nem megengedett módon igazoltatott két roma fiatalt a mohácsi kórház előtt vasárnap.

Egyiküket bántalmazták, a másiknak pedig kivették a zsebéből a pénztárcáját, s arról érdeklődtek, honnan van pénze. Végül a "Takarodjatok el Mohácsról!" felszólítással "búcsúztak" el tőlük.

Mohácson tavaly nyáron is felmerült a gyanú, hogy rendőrök roma fiatalokat bántalmaztak. Az ügyészség abban az ügyben idén áprilisban bizonyítottság hiányában megszüntette a garázdaság miatt indított nyomozást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását