2024. május 2. - Zsigmond

Újabb magyar győzelem a mini Eb-n

Újabb győzelmet aratott a magyar íróválogatott a négy ország nemzeti tizenegyének részvételével megrendezett bécsi "irodalmi" labdarúgótornán vasárnap este.
2008. május 19. hétfő 06:55 - Hírextra

A kétszer harmincperces mérkőzésen - zuhogó esőben, felázott talajú pályán - a magyar együttes 2:0 arányban diadalmaskodott, ezúttal a szlovén íróválogatott fölött. A gólokat a kapitányként pályára lépő Zilahy Péter és Gyurgyák János szerezte. A magyarok végig fölényben játszottak, a szlovénok szinte csak az utolsó negyedórában jutottak a kapu közelébe.

Az újabb sikerrel a magyar csapat nagy lépést tett a kupa megnyerése felé, annál is inkább, mert a júniusi, közös osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság jegyében zajló viadal nagy esélyesévé eleve őket kiáltották ki. Pénteken a svájciakon kerekedtek felül.

Az osztrákok három ország íróválogatottját hívták meg a mini Eb-tornára: Magyarország mellett Szlovénia és Svájc irodalmárainak tizenegye mérheti össze erejét a gyepen. Az utolsó fordulót kedden, este hatkor bonyolítják le. A magyaroknak akkor a házigazdákkal kell megküzdeniük, a mérkőzésen a kezdőrúgást Alfred Gusenbauer szövetségi kancellár - sportminiszter - fogja elvégezni.
Az összecsapásokkal egy időben - május 21-ig - nyolcvan hazai és külföldi szerző tartott, illetve tart felolvasást a bécsi Művészek Házában (Künstlerhaus) a "Kettős passz: Összecsapás a kultúra és a sport között" elnevezésű program keretében. Vannak kerekasztal-beszélgetések és pódiumviták is, zenei betétekkel és filmvetítésekkel megtűzdelve. Magyar részről Darvasi László és Garaczi László kapcsolódott be a nagyszabású művészeti rendezvény-sorozatba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását