2024. május 3. - Tímea, Irma

Serie A: milánói ünnep, Mancini maradása kérdéses

Ötvenezer Inter-szurkoló verődött össze vasárnap este a San Siro Stadionban, hogy megünnepelje a Pármából 2-0-s győzelemmel, ennél fogva bajnokként hazatérő kedvenceket, akik megszakítás nélkül harmadszor, összességében pedig 16. alkalommal szereztek első
2008. május 19. hétfő 11:57 - Hírextra
A lombard főváros fociszentélyében Antonio Matarrese, a profi klubok ligájának elnöke nyújtotta át a bajnokot megillető trófeát Javier Zanettinek, az együttes argentin csapatkapitányának, aki a társak gyűrűjében, a drukkerhad üdvrivalgása és tapsorkánja közepette ugrálva-táncolva köszöntötte a nem könnyű véghajrában kiharcolt diadalt.

A riválisok szerint a Serie A sorrendben harmadik első helyét sok szempontból Fortunának köszönheti az Inter, s nem egy, a milánóiakkal kevésbé rokonszenvező sajtóorgánum emlegette fel a cicerói mondást, amely szerint sors bona nihil aliud, vagyis jó szerencse, semmi más a sikerszéria magyarázata. Az kétségtelen, hogy 2006-ban az élen végzett, de bundázáson rajtavesztett Juventus és a városi rivális AC Milan élvonalból történt száműzetése kellett a scudettóhoz, hiszen akkor csak harmadik lett az Internazionale. Utána viszont a pályán védte meg címét, immár másodjára is, tehát csak a mázlival magyarázni a triplázást több mint igazságtalan vele szemben. Más kérdés, hogy az idei, már az év elején "agyonnyert" bajnoki titulust a szezon végén kis híján elbukta az együttes, amely a februári 11 pontos előnyét "sikerrel" adta le a legkitartóbb üldöző AS Romával szemben, de végül a minimális fór is elég lett a zárófordulós pármai győzelemmel.

A milánói ünnep sem gátolhatta meg a klub háza táján régóta gondokat jelentő kérdés újbóli felmelegítését: megy vagy marad a 2004 óta elvben sikeredzőnek számító Roberto Mancini? A 43 éves tréner a 2-0-s diadalt követően nem nyilatkozott senkinek, Massimo Moratti klubelnök-tulajdonos pedig szűkszavúan ennyit mondott az esti ceremónia közepette:
"Beszélni fogunk egymással, de a tévékamerákat kizárjuk a találkozónkról."

Addig is maradnak a találgatások, amelyek nem új keletűek, mivel Mancini márciusban, a Liverpooltól a Bajnokok Ligájában elszenvedett vereség és kiesés után lemondott, de akkor állítólag Moratti maradásra bírta. Azóta is tartja magát az a verzió, hogy az idény zárultával - bajnoki cím ide vagy oda - váltás következik a szakvezetői poszton: Mancini helyére jön a tavaly a londoni Chelsea-től elküldött, s momentán munkanélküli portugál Jose Mourinho.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását