2024. május 14. - Bonifác

Magyar a csúcson

Erőss Zsolt hegymászó felért a 8463 méter magas Makalu csúcsára, ezzel a kilencedik nyolcezer méternél magasabb hegyet mászta meg magyar hegymászó. A Magyarok a világ nyolcezresein elnevezésű expedíciósorozat többi tagja úgy döntött, nem folytatja az utat
2008. május 19. hétfő 14:13 - Hírextra
Mécs László 8250 méternél döntött a visszafordulás mellett, a sokáig elöl haladó Sterczer Hilda az előcsúcsig mászott Erőss Zsolttal. Kollár Lajos az 5600 méteren felállított altáborban állt meg. Mindenki jól van, a hegymászók jól vannak, jelenleg lefelé haladnak a hegyről - közölte Vincze Szabolcs a csapat sajtófőnöke.

A Makalu a Himalája hegységben, a Mount Everesttől 22 kilométerre keletre, a nepáli-tibeti határon emelkedő 8463 méter magas hegy, amely egy négyoldalú piramist formál. Technikailag a nehezen mászható hegyek közé tartozik.

Az expedíció április 10-én indul el Budapestről, hogy meghódítsa a Föld tizennégy nyolcezernél magasabb hegyének egyikét. A magyarok a Makaluval együtt kilencet másztak meg. Kollár Lajosék célja eredetileg a Mount Everest északi falának elérése volt, de ezt az időközben kialakult tibeti helyzet miatt elhalasztották.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását