2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tereplovaglás és tüntetés Tibetért

Több Tibet-párti tüntetőt kellett kivezetni a tereplovaglók olimpiai versenye alatt. A háromnapos viadalt Hongkongban rendezik. A szervezők tájékoztatása szerint a tiltakozókat a rendőrség nem vette őrizetbe, csak felszólította őket a helyszín elhagyására
2008. augusztus 10. vasárnap 11:19 - Hírextra
"A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szabályai szigorúan tiltják, hogy a versenyeket politikai nézetek népszerűsítésére használják fel" - mondta Vun Kvong Lam (Woon Kwong Lam), a helyi szervezőbizottság ügyvezetője.

Szemtanúk beszámolója szerint a hatóságok felkészültek a tiltakozásokra, egy fiatal lány csak annyit tudott bekiabálni, hogy "szabadságot Tibetnek!", mire a mondat végére ért, már a fejére húztak a rendfenntartók egy takarót és kivezették a nézőtérről.

Amikor az egyik kínai versenyző kezdett el lovagolni, egy transzparenst akartak kinyitni a nézőtéren, de a biztonságiak ezt is megakadályozták, a feliratot elvették, az aktivistákat pedig kivezették.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását