2024. április 18. - Andrea, Ilma

Clintont csak egy botrány mentheti meg

Hillary Clintonnak már csak egy Barack Obamát érintő botrány kirobbanása esetén van esélye a demokrata párti elnökjelöltségre - véli a Magyar Külügyi Intézet tudományos munkatársa. Romsics Gergely hozzátette: Hillary Clinton a napokban változtatott hangne
2008. május 19. hétfő 19:37 - Hírextra
A delegátusokért folytatott versenyben Hillary Clinton már csak akkor érheti utol Barack Obamát, ha kirobban egy, az illinoisi szenátort érintő botrányt, amelynek hatására több szuperdelegátus a volt first lady mellé áll - mondta az InfoRádiónak a Magyar Külügyi Intézet tudományos munkatársa.

Romsics Gergely hozzátette: ha nem történik semmi váratlan, a delegátusok számát tekintve Hillary Clinton nem lesz képes fordítani.

A demokrata elnökjelöltségért folyó harc a végéhez közeledik, már mindkét oldalon felvetődött, mi lesz a másik sorsa, ha az egyik vagy a másik aspiráns győz. Bár Hillary Clinton még arról beszél, hogy korai az alelnökjelölt személyéről egyezkedni, nyilatkozataiból ugyanakkor már érezhető: nem utasítja el egyértelműen a posztot - magyarázta a szakértő.

Clinton már nem bírálja olyan élesen ellenfelét, mint korábban, és megkezdte az árkok betemetését - fűzte hozzá Romsics Gergely.

A Magyar Külügyi Intézet tudományos munkatársa úgy véli: akkor sem tűnik el a süllyesztőben Hillary Clinton, ha most csak alelnökként kap szerepet, ez csak azokkal szokott előfordulni, akikről bebizonyosodott, hogy inkompetensek.

Nem biztos azonban, hogy szerencsés lenne Clinton számára az alelnökség, mert bár elnökjelöltté még válhat, nem biztos, hogy négy év múlva neki kedvez majd a választói hangulat - mondta Romsics Gergely.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását