2024. április 30. - Katalin, Kitti

Újabb számok Mianmarból

Emberiség elleni bűncselekményhez hasonlította a mianmari vezetés segélypolitikáját Franciaország ENSZ nagykövete. A BBC információi szerint Jean-Maurice Ripert a világszervezet közgyűlésén vádolta meg a Mianmari Köztársaságot, korábbi nevén Burmát irányí
2008. május 18. vasárnap 08:12 - Hírextra
Az ázsiai ország ENSZ nagykövete ugyanis azt állította, hogy Franciaország hadihajót vezényelt Mianmar partjaihoz.

Franciaország szerint a hadihajó 1500 tonna élelmiszer- és gyógyszersegélyt hozott a Nargis ciklon áldozatainak. A május 2-ai pusztító trópusi vihar halálos áldozatainak száma ezalatt 78 ezerre emelkedett. A becslések szerint mintegy 56 ezer ember tűnt el.

Az ázsiai országba ezalatt továbbra is csak lassan érkeznek a nemzetközi szállítmányok, segélymunkásokat és orvosokat pedig szinte egyáltalán nem engednek be az országba.

Mianmar partjainál várakozik egyébként egy további, amerikai tengerészeti egység is, amelyen szintén segélyeket hoztak az ciklon áldozatainak. De a hatóságok egyelőre nem hajlandóak átvenni a tengeren érkezett segélyeket.

A ciklont követő mentőakció késleltetése miatt a brit kormányfő Gordon Brown úgy fogalmazott: a burmai tábornokok gondatlansága következtében a természeti káreseményből emberi, humanitárius katasztrófa vált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását