2024. április 29. - Péter

Spike Lee mobillal filmez

Rövidfilmet készít Spike Lee mobiltelefonján a Nokia cég számára. A brooklyni afro-amerikai rendező követi a többiek példáját, és nevét egyesíti az új technológiákkal.
2008. május 18. vasárnap 06:41 - Hírextra
Robert Redford két évvel ezelőtt a Sundance fesztiválra találta ki a mobiltelefonnal megvalósított rövidfilmek versenyét, és most Lee - aki "dinoszaurusznak" nevezi magát, mivel állítása szerint fiai segítsége nélkül még a televíziót sem tudja bekapcsolni - részt vesz a Nokia által meghirdetett versenyben.

Az elképzelés az, hogy Lee vállalja egy három jelenetből álló rövidfilm montázsát azokból a szintén mobillal készített anyagokból, amelyeket internetezők küldenek neki.

"Ez azért érdekel, mert kollektív munkáról van szó. Kevesebb mint öt éven belül a filmeket ilyen készülékkel fogják készíteni. Ezenkívül szeretek tehetséges emberekkel dolgozni, akik azonban nem valamilyen filmiskola hallgatói" - nyilatkozta a rendező az El País című spanyol napilapnak.

Akik részt akarnak venni a programban, azoknak el kell küldeniük videóikat, szövegeiket, zenéjüket vagy fotóikat a www.nokaiproductions.com-nak. A válogatást Lee és csapata végzi, de a látogatók is felhasználhatják ezeket az anyagokat, összekombinálhatják a sajátjaikkal.

A Nokia kezdeményezése nem véletlen és nem is a hetedik művészet iránti imádatból ered. A finn cég megpróbál az Apple-lel - az iPod és az iPhone gyártójával - versenyező céggé válni, mivel sok pénzről van szó. Kilencezer felhasználó között végzett felmérés szerint 2012-ben minden negyedik ember az új technológiákat napi rendszerességgel használja majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását