2024. április 27. - Zita

Pártjában is hevesen támadják Gyurcsányt

Vissza a baloldali gyökerekhez! - adták ki a jelszót a szocialisták a párt tagozatainak tegnapi fővárosi együttes tanácskozásán - írja a Magyar Hírlap.
2008. május 17. szombat 14:10 - Hírextra
A házigazda Európa-politikai tagozat elnöke, Szanyi Tibor parlamenti képviselő kijelentette, hogy lejárt a liberális nyomásra folytatott harmadik utas politika ideje.

A Tony Blair és Gerhard Schröder, hazánkban pedig Gyurcsány Ferenc nevével fémjelzett politikai-gazdasági irányzat következtében nálunk is erős szociális feszültségek alakultak ki, megfeneklettek az elkerülhetetlen reformok és főként Európában előretört a jobboldal.

Ezért új baloldali politika, új gazdaságpolitika szükséges - hirdette meg nyitóbeszédében a tanácskozáson Szili Katalin is. A szocialista házelnök nem először hangoztatta véleményét, hogy a tőke nem mindenható, a gazdasági fejlődés pedig nem cél, hanem eszköz a társadalompolitikai célok megvalósításához.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Don Caló
2008. május 17. 20:55
"Feloszlatta magát a Fiatal Baloldal
MTI2008. 05. 17., 20:27Utolsó módosítás: 2008. 05. 17., 20:31
eszközök:

Feloszlatta magát a Fiatal Baloldal, tagjai egyúttal létre is hoztak egy új szervezetet.A Fiatal Baloldal nevére rossz fényt vetett a Zuschlag-ügy, ezért döntöttek az új szervezet felállítása mellett.
Fotó: MTI

Zuschlag emlékétől szabadulnának
Ajánlat

* A FIB honlapja

Ajánlat

* Vádat emelt az ügyészség Zuschlagék ellen
* Ismert nevekkel is dobálóztak Zuschlagék

Az MSZP társult ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal (FIB) döntött feloszlatásáról, a tagok pedig magánszemélyként új szervezetet hoztak létre - tudta meg az MTI szombaton. A baloldali ifjúsági szervezet Szombathelyre hívta össze kétnapos tisztújító kongresszusát, ahol az előzetes információk szerint készültek az önfeloszlatásra.

A szigorúan zárt ajtók mögött folyó tanácskozásról a távirati irodának annyit sikerült megtudnia, hogy szombaton valóban megszületett a döntés a FIB jogutód nélküli megszüntetéséről, valamint nagy támogatottsággal egy új szervezet létrehozásáról, amelynek kidolgozták alapszabályát is.

A kiszivárgott hírek szerint az eddiginél nagyobb létszámú lett az új szervezet vezetősége, és egyetlen elnökjelöltként Varga Lászlót, a FIB-et eddig is iránytó MSZP-s politikust jelölték. A résztvevők közül többen is jó hangulatúnak minősítették a kongresszust. Hozzátették ugyanakkor, közülük többen félnek amiatt, hogy az új szervezet képes lesz-e megszabadulni a volt alelnök, a csalás miatt letartóztatott Zuschlag János nevétől és "örökségétől"."
- I am no comment! ( ;-P )
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását