2024. április 19. - Emma

Önálló lesz a park

Januártól formálisan, míg áprilistól ténylegesen is újra önállóvá válhat az Őrségi Nemzeti Park - jelentette be pénteken a környezetvédelmi miniszter. Fodor Gábor szerint az önállóság egy évvel ezelőtti megszüntetése nem érte el a kívánt szakmai és költsé
2007. november 30. péntek 21:17 - Hírextra
A zöldtárca vezetője kezdeményezi a kormánynál, hogy jövőre ismét önálló legyen az Őrségi Nemzeti Park - mondta a Független Hírügynökségnek pénteken Fodor Gábor. A környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint az önállóság egy évvel ezelőtti megszüntetés nem hozta a kívánt eredményt és nem járt akkora megtakarítással, mint amennyivel számoltak.

Fodor Gábor hozzátette: a szakmai munka, a természetvédelem ügye is jobban érvényesül egy önálló nemzeti parkban, amelyet nehéz 100 kilométerről igazgatni. Ráadásul az Őrség nemrég bekerült Európa 10 legkívánatosabb turisztikai célpontja közé. A szakminiszter szerint ez egy óriási lehetőség, hiszen így nagyobb eséllyel pályázhat a terület európai forrásokra.

Az önállóság visszaállításáról a kormány még idén dönthet. Így januártól formálisan, áprilistól pedig ténylegesen is önállóvá válhat az Őrségi Nemzeti Park, ennyi idő kell ugyanis ahhoz, hogy a szükséges infrastruktúrát megteremtsék és azt a szakemberek működtetni tudják. A park önállóságának visszaállítása egyébként nem jelent többletkiadást a költségvetésnek - tette hozzá Fodor Gábor.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását