2024. április 30. - Katalin, Kitti

EURO 2008: győzelemmel kezdett a magyar válogatott

Magabiztos győzelemmel kezdett a magyar íróválogatott a négy ország nemzeti tizenegyének részvételével megrendezett bécsi "irodalmi" labdarúgótornán péntek este. A kétszer harmincperces mérkőzésen a magyar együttes 6:1 arányban diadalmaskodott a svájci ír
2008. május 17. szombat 06:30 - Hírextra

A gólokat a kapitányként pályára lépő Zilahy Péter (3), Gyurgyák János (2) és Sajó László (1) szerezte.

Tulajdonképpen a papírforma érvényesült, ugyanis a júniusi, közös osztrák-svájci rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság jegyében zajló viadal nagy esélye a magyar csapat.

Az osztrákok három ország íróválogatottját hívták meg a mini Eb-tornára: Magyarország mellett Szlovénia és Svájc nemzeti tizenegye mérheti össze erejét velük. A következő fordulót vasárnap tartják, jövő kedden, este hatkor pedig a "döntőket" bonyolítják le. A magyaroknak akkor a házigazdákkal kell megküzdeniük, és hogy milyen nagy felhajtás és csinnadratta kíséri az összecsapásokat, kitűnik abból is, hogy a mérkőzésen a kezdő rúgást Alfred Gusenbauer szövetségi kancellár - sportminiszter - fogja megtenni.

Rossz nyelvek szerint egyébként a vendéglátók azért nem küldtek meghívót az igazi futballban is "ősellenségnek" tartott németeknek, mert félnek a vereségtől, bár az osztrák csapat képviselője hevesen tiltakozott az effajta gyanúsítgatás ellen. Mindenesetre a két ország íróválogatottja június 23-án "barátságos mérkőzésen" találkozik egymással.

Ki meri azt állítani, hogy a labdarúgás és az irodalom nem fér össze egymással? A mérkőzésekkel egy időben - május 21-ig - nyolcvan hazai és külföldi szerző tart felolvasást a bécsi Művészek Házában (Künstlerhaus) a Kettős passz: Összecsapás a kultúra és a sport között elnevezésű program keretében. Vannak kerekasztal-beszélgetések és pódiumviták is, zenei betétekkel és filmvetítésekkel megtűzdelve. A szervezők honlapján található program szerint magyar részről Darvasi László és Garaczi László kapcsolódik be a nagyszabású művészeti rendezvénysorozatba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását