2024. április 19. - Emma

Tetőfokon a Zenit-láz

Dmitrij Medvegyev elnök pénteken a Kremlben fogadta az UEFA Kupában győztes orosz futballcsapatot, a szentpétervári Zenitet.
2008. május 16. péntek 14:35 - Hírextra

Ezzel a tetőfokára hágott a meccs óta dúló Zenit-láz. Az államfő pezsgővel koccintott a játékosokkal a nagy diadalra, majd együtt fényképeszkedett a futballistákkal, akik elhozták neki megmutatni a skót Rangersszel szemben 2-0-ás győzelemmel elhódított UEFA Kupát.

"Az első félidő érthető módon nagyon feszült volt, nem lehetett tudni, melyik csapat kerekedik felül, aztán a második félidőben minden a helyére került, a kupa a hatékony bajnoké lett, amely nem véletlenül győzött" - idézte Medvegyevet az ITAR-TASZSZ. Az elnök az ezután várt újabb nemzetközi labdarúgósikerekre célozva hozzátette, a maga részéről gyakran és szívesen fotózkodna hasonló alkalomból, akár minden évben.

A csapatot már a repülőtéren több száz szurkoló várta, s a kupa bemutatására sok ezren gyűltek össze. Közülük néhány ezren a meccs utáni és a péntekre virradó éjszaka is nagy ünneplést csaptak Szentpétervár központjában, a Nyevszkij sugárúton és a Palota téren, de rendbontás nem fordult elő.
A csapat fogadására kivonult előkelőségek között volt Alekszej Miller, a Gazprom vezérigazgatója is, a Gazprom ugyanis a Zenit főszponzora. Kijelentette, hogy eddig Szentpétervár volt az orosz labdarúgás központja, de most már az európai foci fővárosává vált.

Vlagyimir Putyin miniszterelnök és Medvegyev elnök még a meccs estéjén telefonon gratulált a csapatnak. Medvegyev elmondta, hogy az orosz szurkolók már nagyon kiéheztek egy ilyen eredményre, s reményét fejezte ki, hogy ez talán majd fokozza a grundokon játszó gyerekek érdeklődését a foci iránt.

Egyre-másra nyilatkoztak a győzelemről a politikai és a kulturális élet jeles személyiségei - az egyik képviselő egyenesen "mozarti" játékról beszélt -, de még az orosz ortodox egyház is kifejezésre juttatta a győzelem feletti örömét.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását