2024. április 24. - György

Sokszínű programok augusztus végéig

Június 13-án kezdődik az Óbudai Nyár programsorozata, amelynek keretében koncertek, kiállítások, színházi előadások és filmvetítések várják az érdeklődőket egészen augusztus végéig - közölték a szervezők pénteki sajtótájékoztatójukon.
2008. május 16. péntek 16:31 - Hírextra

A programsorozatot idén Óbuda-Békásmegyer önkormányzata felkérésére a - Sziget fesztivált is szervező - Sziget Szervezőiroda rendezi.

A fesztivál a KoncArt elnevezésű sorozattal kezdődik a Zichy-kastélyban, ahol péntek esténként az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő stand-up comedy művészek előadásait közkedvelt magyar zenekarok koncertjei követik. Fellép majd többek között a Kistehén Tánczenekar, a Kiscsillag, valamint a Kaukázus együttesek is.

A Fő téri esték című sorozatot az Óbudai Danubia Szimfonikus Zenekar koncertje nyitja meg június 14-én. Itt szombat esténként a műfajok színes kavalkádjával találkozhatnak az érdeklődők a komolyzenétől a musicalen át az operettig. Ugyancsak a Fő téren lesz a kertmozi sorozat, ahol vasárnaponként magyar filmeket vetítenek majd. A KoncArt, a Fő téri esték és a kertmozi programjai ingyenesek.

Ugyancsak az Óbudai Nyár programsorozatához kapcsolódnak az Aquincumi Múzeum, a Kiscelli Múzeum, a Péter és Pál Főplébánia Templom, az Óbudai Társaskör, valamint a kerületi éttermek is különböző irodalmi, építészeti, színházi és gasztronómiai programokkal.
A Kiscelli Múzeum kertjében például az idén negyvenöt éves Liszt Ferenc Kamarazenekar különböző hangversenyek győztes fiataljaival közösen ad majd koncerteket. Az Aquincumi Múzeum kertjében több alkalommal is előadják majd Arisztophanész Lüszisztraté című darabját modern feldolgozásban.

Az Óbudai Nyár augusztus 30-án Békásmegyeren, a Csobánka téren zárul, ahol egész nap gyermek- és sportprogramok, koncertek várják majd a közönséget.

Bús Balázs kerületi polgármester az MTI-nek elmondta, hogy a nyolc éves múltra visszatekintő rendezvény idén mintegy 50 millió forintból gazdálkodhat. Míg tavaly 16 ezren voltak kíváncsiak a programokra, idén összesen 40-50 ezer résztvevőre számítanak. Közölte, fontos céljuk, hogy a kerületi cégeket bevonják az óbudai rendezvények szponzorálásába.

Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy korábban nem volt mindig felhőtlen a kapcsolat a Sziget fesztivál és az önkormányzat között, mára azonban már jó az együttműködés, hiszen őket kérték fel a programsorozat szervezésére. Sőt a szervezőiroda is óbudai céggé vált, hiszen a Hajógyári-szigetre költöztek - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását