2024. április 20. - Tivadar

MSZP tagozatvezetői műhelymegbeszélés

Az MSZP Európa-politikai Tagozata a fenntartható fejlődés témakörében érintett tagozatok vezetőinek részvételével folytatott nyilvános műhelybeszélgetést.
2008. május 16. péntek 20:50 - Hírextra

Szili Katalin, az Országgyűlés, egyszersmind a jövő héten felállítandó Fenntartható Fejlődés Nemzeti Tanácsának elnöke széles társadalmi és politikai bázison és konszenzuson nyugvó új politikát szorgalmazott. Ennek kiváló terepei lehetnek az új parlamenti intézmények, így a Nemzeti Tanács, s a környezettudatos gondolkodás erősítését segítheti a várhatóan hamarosan megválasztandó jövő nemzedéke országgyűlési biztosa is.

Gráner Gyula, Gurmai Zita, Orosz Sándor, Rabi Béla, Szanyi Tibor, és Szeifert Dezső tagozatvezetők a hosszú távú politikai gondolkodás szükségességét hangsúlyozták azzal, hogy ennek kibontása ma elsődlegesen a baloldal felelőssége. A baloldali útkeresés teljesen új irányokba mozdul el, de előtte számot kell vetni a múlt zsákutcáival is.

Az új jövőkép megalkotásához tehát vissza kell pillantanunk a baloldal gyökereihez, amelynek során újrafogalmazandó a kapitalizmushoz, a globalizációhoz és a természethez való viszonyunk. Az új, fenntartható baloldali politika fókusza a mindennapok gondjaira kell, hogy irányuljon, benne a kisemberek és kisvállalkozások elsődleges érdekeire.

A tagozatvezetők közös elméleti munkára szólították fel a magyar baloldal gondolkodóit annak érdekében, hogy az ugyan jelenleg kisebbségi, ám tisztán baloldali kormány minél sikeresebb trendfordulót tudjon végrehajtani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását