2024. május 16. - Mózes, Botond

Járulékcsökkentésre készül a kormány?

Fontolgatja a járulékcsökkentés lehetőségét a kormány - írta pénteken a Népszava. A kabinetnek egyelőre nincsenek kidolgozott tervei arról, hogyan mérsékeljék jövőre az élőmunkára rakodó terheket, de ennek fedezetét abban látják, hogy egyre több állampolg
2008. május 16. péntek 08:43 - Hírextra
Januártól ugyanis már utólagosan meg kell fizetnie az elmaradt járulékokat és kamatait annak, aki úgy veszi igénybe az orvosi kezelést, hogy arra - járulékfizetés vagy más jogcímen - nem jogosult. A szankció miatt tavaly több százezer embert sikerült bevonni a járulékfizetői körbe, s részben ennek is köszönhetően a társadalombiztosítás költségvetése hosszú évek után először 2007-ben többlettel zárt.

A kabinet arra számít, hogy az előzetes, mérsékelt tervekkel szemben - az idei költségvetésben az 1460 milliárdos kiadás mellett 2 milliárdos szuficittel számolnak - több pénz marad az év végén, s ez lehetőséget teremtene a járulékcsökkentésre - írta a Népszava.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását