2024. május 7. - Gizella

Célegyenesben az előkészületek

Célegyenesbe érkeztek a júniusi labdarúgó Európa-bajnokság előkészületei Ausztriában, a közvélemény is mindinkább ráhangolódik a küszöbön álló sportrendezvényre, amely a legnagyobb szabású lesz az alpesi ország történelmében: a legfrissebb felmérések szer
2008. május 16. péntek 11:13 - Hírextra

Igaz, 42 százalékuk fanyalogva áll hozzá az Eb-hez, minden bizonnyal a várható "felfordulás" miatt. A News hírmagazin legújabb számában közzétett közvélemény-kutatás szerint a megkérdezettek több mint kétharmada úgy vélte, hogy az Eb hozzá fog járulni az Ausztriáról kialakult kép még fényesebbé csiszolásához, 80 százalékuk pedig meg van győződve arról, hogy a torna jelentős üzleti nyereséget hoz majd az ország számára.

Sokan félnek azonban a rendbontásoktól. A felmérésben részt vetteknek valamivel több mint a fele válaszolta azt, hogy nagy valószínűséggel számítani lehet a futballhuligánok duhajkodására.
A folyóirat munkatársai felkeresték a mérkőzések négy helyszínét - Bécset, Innsbruckot, Klagenfurtot és Salzburgot -, s mindenütt azt tapasztalták, hogy szorgalmasan végzik az utolsó simításokat, csinosítják az épületeket és díszítik az utcákat, buzgón építik a szurkolózónákat, feltöltik a sörkészleteket és rakják a stadionok gyeptégláit. Bécsben átadták a metró új vonalát, amelynek egyik végállomása a döntőnek otthont adó Ernst Happel Stadion, az osztrák szövetségi vasút pedig 4000 pótszerelvényt indít majd az Eb alatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását